fine jewelry

Peggy heeft na een carrière in de arbeidsbemiddeling toegegeven aan haar passie: sieraden maken.

Wat tijdens haar studie Milieukunde als hobby begon, is na jaren uitgegroeid tot een droom om zelf een atelier te hebben. En die droom is in 2020 werkelijkheid geworden. Een prachtig, eigenzinnig atelier in Son en Breugel.

In 2014 heeft ze het roer omgegooid en is ze gestart met de opleiding Edelsmeden aan de Vakschool Schoonhoven. Toen ze eenmaal haar creativiteit de vrije loop liet, kon ze ook haar fascinatie voor edelstenen niet ontkennen. Tijdens de opleiding Edelsmeden volgde ze daarom ook nog de opleiding tot edelsteenkundige in Leiden. Ze ging twee jaar in de leer bij een Meester goudsmid en leerde daar de fijne kneepjes van het vak. In haar eigen atelier werkt zij nu aan een speelse en elegante eigen collectie, maar maakt daarnaast ook sieraden in opdracht. Door de Vakschool heeft ze het ambacht van edelsmeden geleerd, maar in de praktijkjaren daarna en haar eerdere carrière heeft ze ervaren dat het niet alleen om het sieraad gaat, maar dat het ook iets vertelt over de persoon die het draagt.

Peggy werkt met hoogwaardige materialen goud, zilver, edelstenen en parels. Als edelsteenkundige geeft het haar steeds weer heel veel plezier om een edelsteen of parel volledig tot zijn recht te laten komen in een mooi sieraad. Zij hebben leven in zich en bieden haar volop inspiratie!

Met een sieraad van Edell draag je een uniek, tijdloos en persoonlijk sieraad met vaak speelse en verrassende elementen.

 

Peggy
Habraken

Zeg het met sieraden


Een verlovingsring of trouwringen laten maken via een uniek proces.

Herinneringen vormgeven en vieren met een sieraad op maat.

Laat je verrassen of inspireren door de eigen collectie van Edell
Edelstenen en parels zijn een bijzondere schat van de natuur en een verrijking van een sieraad. Zij hebben leven in zich en bieden volop inspiratie.

Een edelsteen kan het uitgangspunt zijn van een ontwerp. Kom naar hartenlust struinen door de collectie van Edell en doe inspiratie op!

Boek een persoonlijke afspraak

"She's magic, that one."


Peggy
Habraken
goudsmid & edelsteenkundige